Meir blijft drukste winkelstraat van het land

De Antwerpse Meir blijft met 240.000 passanten per week de drukste winkelstraat van het land. De Brusselse Nieuwstraat (220.000 passanten) en de Luikse Vinâve d'Ile (190.000 passanten per week) bezetten de tweede en derde plaats. Ook in 2000 waren dit de drie drukste winkelstraten in België.

Belga

Fastigon, gespecialiseerd in vastgoed voor de detailhandel, voerde in oktober dit jaar in 23 binnensteden 'passantentellingen' uit. Hierbij wordt het aantal voetgangers gemeten die de etalage en de ingang van onder meer winkels en horeca-zaken passeren.

In Antwerpen gaat de Meir de De Keyserlei vooraf (160.000 passanten). In Oost-Vlaanderen is de Veldstraat (150.000) het drukste winkelgebied. In West-Vlaanderen trekken de Brugse Steenstraat en Zuidzandstraat (170.000 en 150.000) het meest passanten.

De duurste straat blijft de Nieuwstraat, voor de Meir. "De Nieuwstraat is immers een stuk korter en telt minder beschikbare panden", aldus Pieter Persyn, zaakvoerder van Fastigon.

In Limburg blijft de Hasseltse Hoogstraat met 140.000 passanten per week de drukste winkelstraat. Maar Hasselt trekt volgens het gespecialiseerde onderzoeksbureau Fastigon minder bezoekers, door de komst van twee winkelcentra in de provincie, namelijk shopping center M2 en het factory outlet center Maasmechelen Village.

Nu in het nieuws