"Is aanslag op synagoge tegenwoordig een detail?"

“Is een aanslag op een synagoge tegenwoordig een normale zaak waarop niemand nog hoeft te reageren”, vraagt het Antwerps gemeenteraadslid Claude Marinower (VLD) zich af. Marinower vindt het bitter dat geen enkel politicus zondag de mislukte aanslag op de synagoge in de Bouwmeesterstraat in Antwerpen openlijk veroordeelde.

ghouben

“Het is niet omdat er enkel brandvlekken op de gevel van de synagoge zijn dat we dit als een fait-divers moeten beschouwen. Er waren zondag de hele dag debatten op televisie over de dramatische moord en de daaropvolgedne incidenten van vorige week. En toch heeft geen enkele politcus de moeite genomen om de aanslag op de synagoge te veroordelen.”

Claude Marinower wil de politiek eraan herinneren dat ook de joodse gemeenschap deel uitmaakt van Antwerpen.“Deze aanslag gebeurde op een symbolisch gebouw, terwijl de joodse gemeenschap helemaal niets te maken heeft met de zaken die zich vorige week in Antwerpen afspeelde.”

Volgens Marinower was het een mooi gebaar geweest als de stedelijke of de federale overheid ook deze agressieve daad in sterke bewoordingen had afgekeurd. “Het zou de joodse gemeenschap in Antwerpen alleszins het gevoel geven dat politici ook met hun angsten en problemen begaan zijn.”

Nu in het nieuws