Ommetje van 20 kilometer voor hulpdiensten in Massenhoven

Na een ongeval op de E313-Boudewijnsnelweg is zondag nogmaals gebleken dat de hulpdiensten heel wat kostbare tijd verliezen wanneer zij via de Q8-parking in Ranst de snelweg niet op kunnen. De brandweer moest zo maar eventjes 20 km omrijden.

ghouben

Op de E313 in Massenhoven, even voorbij de splitsing met de E34 verloor de bestuurster van een jeep zondag om 11.55u de controle over het stuur van haar wagen. Die raakte de vangrails op de middenberm slechts lichtjes, maar schoof daardoor wel naar de rechterkant van de weg en knalde daar zwaar tegen de vangrails. De inzittenden, een 35-jarige vrouw en haar twee jonge kinderen, raakten zwaar gewond: zij zaten gekneld in het voertuig.

De vooruitgeschoven brandweerpost van Ranst moest eerst via de rotonde in Wommelgem rijden alvorens de brandweerlui de Boudewijnsnelweg konden bereiken.Een omweg van 20 km terwijl het ongeval bij wijze van spreke in hun achtertuin gebeurde.

Ook de brandweer van Lier kwam ter plekke en volgens een recent afgesloten overeenkomst rukte ook de brandweer van Wommelgem uit. De hulpdiensten vinden het onverantwoord dat het hen onmogelijk gemaakt wordt via een korte en dus snelle weg ter plaatse hulp te verlenen.

Tot voor kort maakten de hulpdiensten dankbaar gebruik van een doorsteek op het eind van de Q8-parkings. Op die manier wonnen ze enorm veel tijd om van de ene rijrichting naar de andere te kunnen. Maar de parkings werden nu afgesloten met betonblokken om het sluikverkeer een halt toe te roepen. De hulpdiensten houden hun hart vast wanneer binnenkort de eindejaarsdrukte naar het Wijnegemse Shopping Center en Makro pas echt goed op gang komt en er zoals alle jaren files op de snelweg staan, zodat even gaan keren op de rotonde van Wommelgem ook voor prioritaire diensten een eeuwigheid gaat duren. De gewonden verblijven in het Heilig-Hartziekenhuis van Lier.

Nu in het nieuws