Man steekt kennis neer in Mechelen

De 27-jarige David Gubbels liep zondagochtend zware verwondingen op bij een steekpartij aan de Wollemarkt. De man werd waarschijnlijk het slachtoffer van een dronkemansruzie na een nachtje stappen. De dader ging zichzelf aangeven bij de politie. De uitbater van café Rembert Dodoens aan de Wollemarkt verwittigde zondagochtend de politie dat aan de gevel van zijn café een man met een mes een andere man had neergestoken. De politie snelde ter plaatse.

ghouben

De aanrander was toen al weggelopen via de Schoolstraat. Hij liep naar het politiecommissariaat aan de Frederik de Merodestraat waar hij zich meldde. De kleding van de verdachte zat helemaal onder het bloed.

Het parket van Mechelen is voorlopig karig met commentaar.Voor zover men tot op heden heeft kunnen nagaan, was David Gubbels op stap geweest met een aantal bekenden. Gubbels betrekt een flat boven café Vijf Vaten aan het Nieuwwerk. Na het nachtje uit ging David Gubbels samen met zijn latere aanrander en nog een derde man nog wat drinken in zijn woning. Het drietal zette nadien zijn kroegentocht verder, maar kreeg aan de Wollemarkt ruzie.

Waarover de onenigheid ging, is nog onduidelijk. Een 56-jarige man in het gezelschap trok plots een mes en stak David Gubbels neer. Het slachtoffer liep zware verwondingen in de buik op. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht en onderging daar een spoedoperatie.Aanvankelijk werd voor het leven van de man gevreesd.

De dader werd in de loop van zondagnamiddag voor de onderzoeksrechter geleid.

Nu in het nieuws