ACW dringt aan op meer aandacht voor tieneropvang in Zele

Het Zeelse ACW vraagt dat het gemeentebestuur dringend werk zou maken van een ruimer aanbod inzake georganiseerde kinder- en tieneropvang. Volgens het ACW scoort Zele op dat vlak immers een stuk slechter dan de omliggende gemeenten. Burgemeester Poppe (VLD) valt uit de lucht.

ghouben

De capaciteit van de kinderopvang in onze gemeente is absoluut ontoereikend”, aldus ACW-voorzitter Marc Jacobs. Recente cijfers van Kind en Gezin tonen dat voldoende aan.We verwachten niet meteen dat het gemeentebestuur zelf een gemeentelijke opvangdienst op poten zet, maar we hopen wel op meer ondersteuning van de bestaande privé- initiatieven. Zo heeft de naschoolse opvang af te rekenen met nogal wat accommodatieproblemen en op dat vlak zou de gemeente bijvoorbeeld kunnen bijspringen.”

Daarnaast wil het ACW ook dat het gemeentebestuur een overleg tieneropvang zou opstarten.“ Steeds meer tweeverdieners met tieners kunnen met hun kinderen nergens meer terecht, terwijl er in Zele toch tal van potentiële partners aanwezig zijn waar die jongeren na school terecht zouden kunnen.”

Marc Jacobs denkt hierbij onder meer aan sportverenigingen, scholen of het jeugdhuis Juvenes. “Ik besef dat tieneropvang zowat overal nog in de kinderschoenen staat, maar Zele zou op dit vlak een voortrekkersrol kunnen spelen. In tijden waarin het drugsgebruik bij jongeren stilaan onrustwekkende proporties aanneemt en met het oog op het hoge aantal kansarme gezinnen in onze gemeenten, zou een dergelijk initiatief zeker welkom zijn.” Burgemeester Patrick Poppe is verbaasd over de ACW-kritiek. “Het ACW heeft een eigen schepen die deze zaak zou kunnen aankaarten en bovendien heb ik zelf nog nooit klachten gekregen over een tekort aan opvangplaatsen. De vraag naar tieneropvang is al behandeld in de jeugdraad, ook op dat vlak gebeurt er dus wel degelijk iets.”

Nu in het nieuws