Ambassade waarschuwt voor aanslag op Dyab Abou Jahjah

Eén van de ambassades in ons land heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken op de hoogte gebracht van een dreigende aanslag op Dyab Abou Jahjah van de Arabisch Europese Liga (AEL). Hoe en wie werd niet meegedeeld.

Belga

Eind augustus bracht Gazet van Antwerpen het bericht van een geplande aanslag op AEL-voorzitter Dyab Abou Jahjah. De informatie kwam van de veiligheidsdiensten. Het bericht werd niet bevestigd of ontkend, tot nu. De informatie blijkt ook te zijn overgemaakt aan het ministerie van Buitenlandse Zaken door een ambassade in België. Welke ambassade wenst het ministerie niet vrij te geven. "Noch de aard noch de oorsprong van de eventuele dreiging werd gepreciseerd", zegt Didier Seeuws, woordvoerder van Buitenlandse Zaken. "De bron van de ambassade is wel dezelfde als die van de Staatsveiligheid."

AEL-voorzitter Abou Jahjah, die met zijn burgerwachten de politie wil controleren, krijgt nu zelf geregeld een politiepatrouille voorbij zijn woning. Burgemeester Leona Detiège heeft, mee op aandringen van de Antwerpse gemeenteraad, procureur Bart Van Lijsebeth gevraagd om te onderzoeken of de AEL-burgerwachten in overtreding zijn met de wet op de privé-milities.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio