Zultse en SV Waregem fuseren

WAREGEM - Zultse VV en KSV Waregem zijn het eens over een fusie en hebben hun dossier doorgestuurd naar de Belgische Voetbalbond. De nieuwe club, SV Zulte-Waregem gedoopt, zal zijn thuiswedstrijden in het Regenboogstadion van Waregem spelen. De clubkleuren worden geel-groen (van Zultse) met een streepje rood-wit (van Waregem). De club start onder het stamnummer van Zultse.
Volgens Stefan Cras, die van SV Waregem het mandaat kreeg om met Carl Ballière aan een regionale club te werken, is het logisch dat beide clubs samensmelten. Zultse VV - de leider in 3de klasse A - gaat het sportief voor de wind, maar heeft niet de achterban waarover Waregem wél beschikt. Zultse heeft een gemiddelde van 220 betalende toeschouwers, waardoor er niet veel perspectieven waren voor de club. Het ooit zo glorieuze Waregem vegeteert momenteel dan weer in 4de klasse en kent financiële problemen, maar heeft nog altijd een gemiddelde van 1.500 toeschouwers.

SV Zulte-Waregem zal volgend seizoen 25 jeugdploegen in competitie hebben. Die ploegen zullen gebruik maken van de accommodaties in Waregem en Zulte (die op nauwelijks 2 kilomter van elkaar liggen)
Nu in het nieuws