"Het kan zo niet verder"

Print
De Belgische veldrijders hebben nogal wat grieven over een aantal koersreglementen. Daarom kwam gisteren een stel hoofdrolspelers samen in de de kantoren van de Belgische Wielrijdersbond. Doel van de bijeenkomst: het stemmen van de violen, alvorens één en ander wordt aangekaart bij Sylvia Schenk, de Duitse voorzitster van de UCI-commissie veldrijden.
BR>
Na anderhalf uur vergaderen waren Jean Bollen (BWB), Erwin Vervecken, Jan Daems en Danny De Bie (Spaar Select), Peter Van den Abeele (Vlaanderen - T Interim) en Rudy De Bie (bondscoach) het roerend met mekaar eens:“De UCI wil het overwicht van de Belgische veldrijders breken, op een volslagen foute en onsportieve manier.” De vuist wordt dus op de vooravond van de GP van Duitsland met volle kracht op het bureau van mevrouw Schenk neergelaten.

“Niet alleen die onzalige startorde moet verdwijnen”, gaf de voormalige wereldkampioen Vervecken mee. “Ook de problematiek van de zesde man en die van het niet langer selecteren van een B-ploeg wordt aangekaart. Niet dat ik meteen wonderen verwacht van zo’n gesprek. Schenk heeft ook maar haar handtekening gezet onder de besluiten die de veldritcommissie heeft genomen.”

Als het pleidooi van de Belgische delegatie in dovemansoren zou vallen, komt er geen boycot.Vervecken zou het wel bij een symbolische actie willen houden. “Omdat de Belgen de enigen zijn die nadeel ondervinden van die nieuwe maatregelen. Groenendaal zal je niet horen klagen. Hij is verzekerd van zijn plaatsje op de eerste rij bij elke veldrit. We kunnen dat met een paar renners gedeeltelijk rechttrekken door goed te presteren in die eerste Wereldbekermanche in Duitsland, maar dan staan er in het beste geval nog steeds maar een handvol Belgen op de beste startplaatsen.
Ik vrees dus dat we in de toekomst zullen moeten afrekenen met een stel Slovaken op turnsloefen die ons in de weg komen rijden. Dat de gewijzigde startorde tot dusver nog geen invloed heeft gehad op de resultaten van de Belgen? Dat klopt ten dele. Dat bewijst meteen de onzin van die maatregel. Zoals het er nu aan toe gaat, kan het niet langer.Vroeg of laat gebeuren er ongelukken als die toeristen tussen de toppers blijven starten.”

.

Nu in het nieuws