WTA Masterstoernooi - Naar een finale met Venus en Serena Williams ?

Print
Serena en Venus Williams, de beste twee speelsters van het jaar die het in drie van de vier Grand Slamfinales al tegen elkaar opnamen, spelen komende maandag logischerwijze de finale van het WTA Masterstoernooi dat vandaag/woensdag in Los Angeles van start gaat.
De 21-jarige Serena kwam met een dubbel objectief afgezakt naar Los Angeles: het jaar 2002 eindigen in schoonheid en terzelfdertijd de eerste speelster worden die haar titel verlengt sinds Steffi Graf in de jaren 1995 en '96. Met drie Grand Slamtitels op haar palmares, Roland-Garros, Wimbledon en Flushing Meadows -telkens na winst tegen zus Venus-, lijkt de nummer één van de wereld goed in staat dit bravourestukje te verwezenlijken.

Maar ze zal in elk geval rekening dienen te houden met de 22-jarige Venus die aast op een glansprestatie op het WTA Championship waar ze in 1999 de halve finales haalde en ze in 2000 (bloedarmoede) en 2001 (polsblessure) noodgedwongen moest verstek geven. Temeer daar ze dit jaar niet minder dan 11 finales betwistte en er daarvan zeven won.

Voornaamste tegenstreefster van de zusjes Williams wordt hun landgenote Jennifer Capriati (N.3). De tweevoudig titelverdedigster van de Australian Open wil op 26-jarige leeftijd nu eindelijk beter doen dan de drie kwartfinales uit 1991 en 92, toen ze als 15- en 16-jarige iedereen met verstomming sloeg, en 2001, het jaar van haar te rugkeer op topniveau.
In het Masterstoernooi in het Staples Center in Los Angeles eveneens twee Belgische meisjes: Justine Henin en Kim Clijsters. De loting heeft er voor gezorgd dat zeker een van beiden in de kwartfinales wordt uitgeschakeld na een mogelijk duel tussen beiden in de twee ronde. Onze twee landgenotes moeten dan wel allebei hun partij in de eerste ronde winnen.

Henin speelt haar eerste wedstrijd tegen de Russin Elena Dementieva, terwijl Clijsters start tegen de Amerikaanse Chanda Rubin. De Waalse, het nummer vier van de wereld, speelde al twee keer eerder tegen Dementieva (WTA-19). Zowel in de Australian Open (6-0, 6-3), als op Wimbledon (7-6 (7/4), 7-6 (7/5) trok Henin aan het langste eind. Kim Clijsters, het nummer zes op de wereldranking, haalde het in haar carrière ook al twee keer van Rubin (WTA-14): in Hobart (Aus) in 2000 (2-6, 6-2, 6-2) en in Stanford (VSt) in 2001 (6-3, 6-1).

.

Nu in het nieuws