Braziliaan Cristiano da Matta F1-rijder bij Toyota

Print
De Braziliaan Cristiano da Matta wordt de komende twee F1-seizoenen de nieuwe ploegmaat van de Fransman Olivier Panis bij Toyota. Da Matta onderschreef een verbintenis voor twee jaar. Wat al weken een gerucht was, is dinsdag dus officieel bevestigd. De 29-jarige Braziliaan is een echt product van Toyota, constructeur voor wie da Matta sinds zijn debuut in het CART-kampioenschap uitkomt.
Christiano da Matta, kampioen in het Amerikaanse CART-kampioenschap dit seizoen, bracht het grootste deel van zijn carrière door in de States waar hij in 1997 aanzette in de Indy Lights na eerder twee jaren F3-races in Brazilië (1994) en Groot-Brittannië (1995) en een seizoen F3000 (1996).
"Ik heb een van mijn objectieven bereikt met winst in het CART-kampioenschap. Ik sta nu voor een nieuwe uitdaging" aldus da Matta. "Deel uitmaken van het Toyotateam en een F1 besturen is gewoonweg super, dé top in de automobielsport. Ik testte reeds in mei dit jaar en ben vol ongeduld in het vooruitzicht van de nieuwe meer geëvolueerde TF102B" voegde hij eraan toe.

.

Nu in het nieuws