Controversiële Jamaicaanse scheidsrechter Brazilië-België stopt

Peter Prendergast, de Jamaicaan die op het WK voetbal in Japan en Zuid-Korea de wedstrijd in de achtste finales tussen Brazilië en België floot, heeft maandag zijn afscheid aangekondigd. Prendergast is 39 jaar oud.

Belga

Peter Prendergast kreeg op het WK bakken van kritiek over zich heen na de wedstrijd Brazilië-België waarin hij een geldig doelpunt van Marc Wilmots afkeurde omdat hij een duwfout dacht te hebben gezien. België verloor de wedstrijd uiteindelijk met 2-0. Luiz Felipe Scolari, de trainer van de latere wereldkampioen, zei na het WK dat de wedstrijd tegen de Rode Duivels de moeilijkste van het WK was.

Marc Wilmots verklaarde na de wedstrijd dat Prendergast tijdens de rust zijn excuses had aangeboden omdat uit de beelden bleek dat de goal wel degelijk geldig was. Prendergast diende enkele dagen na afloop van het WK klacht in bij de wereldvoetbalbond FIFA, tegen de Belgische woordvoerder. Hij ontkende dat hij zijn excuses had aangeboden.

Prendergast, die op het WK ook Rusland-Tunesië floot, maakte maandag van de gelegenheid gebruik om zwaar uit te halen naar de achterstand die het Amerikaanse continent heeft opgelopen op het vlak van arbitrage. "De verantwoordelijke van de Concacaf hebben geen interesse voor de arbitrage. De scheidsrechters van die zone hebben hulp nodig, ik denk niet dat de Concacaf voldoende tijd en energie spendeert aan de ontwikkeling van hun talent".

"Als er niet snel iets verandert, zal die confederatie - en dan in het bijzonder de Caraïbische zone - voor lange tijd niet meer aanwezig zijn op belangrijke toernooien", aldus Prendergast, die aast op een zitje in de scheidsrechterscommissie van de FIFA.

Vastgoed

Jobs in de regio