Ajax leidt Nederlandse competitie

Print
Ajax is opnieuw alleen leider in de Nederlandse competitie. Goals van Mido, Van der Vaart en Pienaar schonken de Amsterdammers een ruime thuiszege tegen Willem II. Zaterdag al hield het Twente van René Vandereycken en Jurgen Cavens concurrent PSV op een doelpuntenloos gelijkspel.
BR>
PSV moest zaterdag afhaken aan de kop van het klassement na zijn doelpuntenloos gelijkspel bij Twente. De Eindhovenaars hadden na hun forfaitzege tegen RKC en vlotte winst in de Champions League tegen Auxerre vertrouwen zat, maar mochten zich heel gelukkig prijzen met hun deel van de koek in Enschede. Het waren Jurgen Cavens en Cairo die de betere kansen uit de match onbenut lieten.
"Vooraf teken je voor een punt", gooit Cavens met een cliché. "Maar heel snel kreeg je de indruk dat PSV te pakken was. Ze voetbalden heel afwachtend en loerden op een missertje in onze defensie, die foutloos acteerde. Zelf kregen we langs Cairo en mezelf de betere kansjes, ja, maar niemand die hier ontevreden was met het punt."

Voor René Vandereycken, die ook Kurt Van de Paar in de basiself had opgenomen en Chris De Witte en Jan Verlinden liet invallen, was het reeds de vijfde opeenvolgende match zonder nederlaag.
"Een deugddoende vaststelling voor Vandereycken na zijn moeilijke start. Met Van der Doelen, Van Der Leegte en De Gier werden drie jongens uit de kern geweerd. Er waren in die beginperiode wat strubbelingen, maar iedereen loopt zich nu de ziel uit het lijf. Dat merk je aan de resultaten."

Ajax telt twee punten voorsprong na zijn vlotte winst tegen Willem II, dat Geert De Vlieger en Chris Janssens in de basiself had opgenomen. Bij de Amsterdammers behoorde Jelle Van Damme tot de elite.
Feyenoord maakte van de misstap van PSV dankbaar gebruik om wat dichterbij te schuiven. De zesde seizoengoal van Thomas Buffel en een treffer van de Japanner Ono hielpen de Rotterdammers aan de zege in Groningen.
Nu in het nieuws