Einde voetbalcarrière dreigt voor Marc Wilmots

Print
Voor Marc Wilmots dreigt het einde van zijn voetballoopbaan. De 33-jarige middenvelder van Schalke 04 heeft een beschadiging opgelopen van het kraakbeen in het spronggewricht.
"De beslissing over de toekomst van Marc valt in de komende weken. Wij weten echt niet hoe het zal uitdraaien. Misschien is dit zelfs het einde van zijn loopbaan" aldus manager Rudi Assauer na een telefoontje met een ontgoochelde Wilmots. "Verder onderzoek de komende dagen moet de ernst van het letsel uitwijzen" voegde Assauer er aan toe.

De 70-voudige international kampte de laatste jaren regelmatig met blessures maar slaagde er telkenmale in de tegenslagen te overwinnen en terug te keren op topniveau.
Zo was hij na zijn vierde wk-deelname in Japan en Zuid-Korea eind juli acht weken out na een kijkoperatie aan de linkerknie waarbij hij een stukje van de meniscus en beschadigd kraakbeen verwijderde.

Sinds die operatie moest Wilmots, die in2001 na een jaar Bordeaux terugkeerde naar Gelsenkirchen, knokken voor een basisplaats en zich tevreden stellen met een invallersrol in het team van Frank Neubarth. Wat dan ik begin oktober voor de nodige wrevel zorgde bij Wilmots die er zelfs even mee dreigde op te stappen bij Schalke. Marc Wilmots ligt nog onder contract bij Schalke 04 tot juni 2003 met optie voor een bijkomend seizoen.

.

Nu in het nieuws