Vandaag einde Van den Wijngaert, maar hoe?

Dinsdagavond volgt de spannende eindaflevering van de soap KV Mechelen. De Algemene Vergadering van de vzw gaat beslissen hoe de club uit de precaire financiële situatie moet raken. Die ligt naar alle waarschijnlijkheid in de verkoop van het stadion, waarvoor drie kandidaat-kopers opgedaagd zijn. Het lijkt vast te staan dat Willy Van den Wijngaert, murw geslagen door de kritiek, ermee stopt. Doet hij dat niet, dan wordt hij weggestemd.

BR>

Nu het Paraguayaans reddingsplan mislukt is, heeft Willy Van den Wijngaert een nieuwe oplossing. De Nederlander Cornelis Veenbrink schreef een financieel reddingsplan uit. Een privé-persoon koopt de gronden en stadion, die nog steeds eigendom zijn van KV Mechelen, om ze vervolgens opnieuw te verhuren aan de club, zodat die er nog een tijd op kan blijven spelen.

Er hebben zich drie kandidaat-kopers gemeld. Op de eerste rij zit de vermogende Mechelse aannemer Johan Willemen, die nog lid is van de vzw en die eerder al een deel van de gronden van de voormalige kazerne opkocht. "Er is ook een Nederlandse en een Engelse partij", aldus Veenbrink. "Maar Willemen heeft wegens zijn Mechelse binding eerste recht." De verkoop zou enkele miljoenen euro's opleveren, zelfs met aftrek van 2,25 miljoen hypotheek blijft voldoende over om de problemen op te lossen. "Ook de kortetermijn-schulden", stelt Veenbrink.

Zelfs Van den Wijngaert zou een deel van zijn investeringen terugkrijgen. Op die manier zou de 71-jarige koekjesbakker nog een klein beetje eervol afscheid krijgen. Want het lijkt vast te staan dat Van den Wijngaert zijn laatste dag als voorzitter beleeft. Na de negatieve reacties van spelers en supporters van de jongste dagen heeft hij geen draagvlak meer om aan te blijven. Of hij de eer aan zichzelf houdt, dan wel weggestemd wordt, moet vandaag blijken. Wie de nieuwe voorzitter wordt, moet de vzw beslissen.

Hoogstwaarschijnlijk wordt een werkgroep gevormd, die een nieuwe structuur moet uitbouwen. Mogelijk beslist die werkgroep ook om te praten met Aad de Mos, die beweert investeerders gevonden te hebben om de club te redden.

Nu in het nieuws