15 maanden schorsing voor biatleet Vadim Sashurin

Print
De Wit-Russische biatleet Vadim Sashurin wordt wegens dopinggebruik voor 15 maanden geschorst door de Internationale Biatlonunie (IBU). Dat maakte de secretaris-generaal van de IBU, de Oostenrijker Peter Bayer, maandag bekend.
De straf, die met terugwerkende kracht vanaf 13 september loopt, kan eventueel nog verlengd worden tot twee jaar indien de huidige vice-wereldkampioen niet voldoet aan enkele door de IBU opgelegde verplichtingen, zoals meewerken aan antidopingcampagnes.

Sashurin, die maandag voor de vergadering van de IBU verscheen, werd op 13 sepetember in het Oostenrijkse Ramsau door het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) betrapt op het gebruik van nandrolon. De atleet verklaarde dat hij de medicijnen enkele maanden eerder van een dokter hed gekregen om zijn linkerschouder te behandelen, maar dat hij dit was vergeten te melden aan zijn trainer en aan de Wit-Russische federatie.
De top van de IBU bracht enkele verzachtende omstandigheden in rekening, onder meer de vaststelling dat Sashurin nog nooit eerder positief was bevonden en dat hij bekend heeft en zich verontschuldigd heeft.

.

Nu in het nieuws