Ecolo blijft tegen opheffing verbod tabaksreclame

Print
Ecolo heeft maandag aangekondigd bij de beslissing te blijven om de opheffing van de wet die tabaksreclame verbiedt niet goed te keuren. Maandag heeft de partijleiding beslist achter de wet van 1997 te blijven staan. Het verbod op tabaksreclame werd toen met een grote meerderheid goedgekeurd.
"Uit bezorgheid voor de economische ontwikkeling van de regio rond Spa had Ecolo pistes voorgesteld die het mogelijk moesten maken dat de Grote Prijs volgend jaar in Francorchamps kon doorgaan en die tegelijk rekening hielden met de bekommernissen voor de volksgezondheid. Maar door de onverzettelijkheid van de FIA en de MR heeft de MPM - het partijbestuur bestaande uit ministers, parlementsleden en gewone leden van Ecolo - beslist de steun te bevestigen in de wet van 1997 waarvan de doelstellingen meer dan ooit pertinent zijn", luidt het in de mededeling.
Ecolo wijst erop dat de sector en de betrokkenen vijf jaar tijd hadden om zich aan de nieuwe wetgeving aan te passen. Ze hadden hun energie daarin moeten steken in plaats van de nieuwe wet te bekampen.

De Franstalige groenen menen dat het verbod op tabaksreclame slechts een voorwendsel is voor de reeds genomen beslissing om wegens commerciële overwegingen te delokaliseren en in Rusland, China of de Arabische Emiraten grote prijzen te organiseren.
Ecolo benadrukt dat de preventiecampagnes van de overheid tegen het tabaksgebruik voortgezet en versterkt moeten worden. Daarom moet er een consequente financiering voor een preventiefonds tegen tabak opgezet worden. De mededeling is ondertekend door de drie federale secretarissen van de partij.

.

Nu in het nieuws