Gewezen butler prinses Diana verkoopt verhaal

De voormalige butler van prinses Diana, die vorige week werd vrijgesproken van diefstal, heeft "zijn verhaal" verkocht aan het Britse boulevardblad Dialy Mirror. Paul Burell krijgt hiervoor "een bedrag van zes cijfers".

Belga

Burell werd vorige week vrijgesproken na interventie van de Britse koningin Elizabeth. Hij werd ervan beschuldigd na de dood van Diana meer dan driehonderd objecten te hebben ontvreemd uit haar huis. Maar Elizabeth herinnerde zich pas na het begin van het proces dat Burell haar had verteld dat hij bepaalde dingen in bewaring zou nemen. Toen die informatie naar buiten kwam, trok het openbaar ministerie de aanklachten in.

Burell heeft maandag verklaard dat hij er niet op uit was om "zoveel mogelijk geld te verdienen". Hij rekent erop dat hij bij de Daily Mirror "het verhaal zo kan vertellen, zoals het echt was". Burell zei dat de krant hem 1,58 miljoen pond (bijna 2,5 miljoen euro) had aangeboden. Het lijkt erop dat hij genoegen heeft genomen met minder geld.

De advocaat van Burell heeft laten weten dat de voormalige butler, die bijna twintig jaar het Brits koningshuis heeft gediend en een vertrouweling was van Diana, "nooit alle geheimen zal verklappen die Diana hem heeft toevertrouwd".

Nu in het nieuws