Apothekers voeren actie tegen besparingen

In verschillende Vlaamse steden hebben de apothekers acties gevoerd om hun ongenoegen te laten horen over de besparingsmaatregelen van minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke.

In Antwerpen kwamen zo'n 200 apothekers samen op de Teniersplaats. Gekleed in witte kiel deelden ze pamfletten uit aan de voorbijgangers. Als teken van protest hingen de deelnemende apothekers een zwarte vlag over het groene apothekerskruis en sloten ze gedurende een uur de deuren voor het publiek.

Met hun actie wilden de Antwerpse apothekers aantonen dat hun problemen ook de patiënten benadelen.

In Gent zakten ongeveer 60 plaatselijke apothekers naar het Zuidplein af. Een half uur lang stapten ze in witte kiel door de buurt en werden pamfletten met hun grieven uitgedeeld aan passanten. Hetzelfde gebeurde in Brugge. Een vijftigtal apothekers hebben tussen 13.30 en 15 uur actie gevoerd in de Brugse binnenstad.

West-Vlaanderen telt zo'n 550 apotheken en een veelvoud daarvan aan apothekers. De staking zou vrij algemeen zijn geweest. Enkel de apotheken met wachtdienst waren toegankelijk. Bij de actie in de Zuidzandstraat sloten zich ook de geneesmiddelengroothandels aan.

Nu in het nieuws