Een jaar cel voor diefstal van elektronisch materiaal in Tongeren

Print
De correctionele rechtbank van Tongeren heeft dinsdag een 33-jarige vrouw uit Plombières (in de provincie Luik) tot een effectieve gevangenisstraf van één jaar en een boete van bijna 500 euro veroordeeld voor de diefstal van elektronisch materiaal en andere spullen in een winkel in Tongeren.
Een kompaan van de vrouw, een 44-jarige Maastrichtenaar, kreeg tien maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, en bijna duizend euro boete.
In de nacht van 1 op 2 augustus 2001 stal het duo in de Blokker in Tongeren onder meer drie dvd-spelers, drie stereosets, twee mini hifiketens, 108 dvd-films en een aantal dvd-rekken. De buit had een totale waarde van ruim 2.800 euro.

De twee werden dinsdag eveneens schuldig bevonden aan verboden wapendracht. Tijdens een huiszoeking trof de politie onder meer een karabijn en een alarmpistool in hun woning aan.
De rechter tilde er bijzonder zwaar aan dat de twee de inbraak in aanwezigheid en met behulp van de 14 jaar oude en dus minderjarige zoon van de Maastrichtenaar pleegden. Dat getuigde volgens de rechter van een "totaal gebrek aan normbesef". De rechtbank ging dan ook niet in op de vraag van de 33-jarige vrouw om haar een werkstraf in plaats van een effectieve celstraf op te leggen. De vrouw werd overigens in december 1996 al door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot twee jaar cel.

.

Nu in het nieuws