De Lijn: chauffeurs in Leuven terug aan het werk

Print
De stakingsactie bij De Lijn in Leuven is dinsdag zoals aangekondigd afgelopen, zo bevestigde de verkeersleiding van De Lijn Leuven.
Maandagmorgen was een spontane staking uitgebroken onder chauffeurs van de stelplaats Leuven, uit protest tegen technische mankementen aan een aantal bussen. Na overleg maandag tussen vakbonden en directie werd beslist dinsdag het werk te hervatten na de belofte van de directie Vlaams-Brabant om de vraag naar bijkomend personeel voor de technische dienst voor te leggen aan de Vlaamse directie.

Ook de chauffeurs van het busbedrijf Bronckaerts in Hamont-Achel hebben dinsdag opnieuw het werk hervat. Dat gebeurde nadat de directie op de valreep inging op de eis van de vakbonden voor het behoud van tewerkstelling.. De chauffeurs legden maandagmorgen spontaan het werk neer omdat ze vreesden dat vanwege de toewijzing van een aantal busritten aan een ander bedrijf mogelijk 12 van de 19 jobs voor buschauffeurs zouden sneuvelen. De vakbonden drongen aan op een onderhoud met de directie, maar kregen in eerste instantie geen reactie. Maandagavond gebeurde dat op de valreep dan toch.

.

Nu in het nieuws