Taiwanese man en vrouw langst getrouwde paar ter wereld

Print
Een Taiwanese man en vrouw die al 85 jaar getrouwd zijn, werden maandag door het Guinness Book of Records officieel uitgeroepen tot 's werelds langst getrouwde paar. Daarmee verbeterden zij het record van een Amerikaans paar, die al 83 jaar lang getrouwd zijn.
Liu Yung-yang, 103 jaar jong, en zijn echtgenote Yang Wan, 102 lentes, stonden hand in hand toen zij het certificaat overhandigd kregen in hun huis in Taoyuan, een plaats in het noorden van Taiwan. Ze trouwden in april 1917, twee jaar vóór het Amerikaans paar, William en Claudia Lillian Ritchie uit Lexington, Kentucky.

Op verzoek van de familie zong Liu, gekleed in een nieuw bruin pak, enkele volksliedjes terwijl zijn vrouw, in een blauwe satijnen jurk, luisterde. Terwijl haar man klaarblijkelijk in goede gezondheid verkeerde, was de blinde Yang Wan aan een rolstoel gekluisterd. Ongeveer 40 van de in totaal 110 kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen waren bijeengekomen in het drie verdiepingen tellende huis voor de grote viering.

Zoals een oud gebruik bij arme Taiwanese families voorschrijft, stuurden de ouders van Yang Wan haar reeds op vijfjarige leeftijd naar het gezin van haar toekomstige echtgenoot om er voor hem te zorgen en taken in het huishouden te verrichten, aldus familieleden. De echtgenote van een kleinzoon, Ying-ju, zei dat Liu tot zijn 83ste op de boerderij heeft gewerkt en nog steeds van een goede gezondheid geniet, met uitzondering van wat gehoorsproblemen. Liu is erg lief voor zijn vrouw en het paar heeft nooit ruzie, zo wist ze verslaggevers te vertellen.
Nu in het nieuws