FLV Fund legt klacht neer wegens valsheid in geschrifte

FLV Fund, de Ieperse kapitaalverstrekker die ook genoemd werd in het Lernout & Hauspie-schandaal, heeft een klacht ingediend tegen onbekenden. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. De klacht maakt deel uit van de gerechtelijke strijd die FLV Fund voert tegen voormalige medewerkers in Zuid-Korea.

Belga

In Korea lopen er verschillende rechtszaken. Zo is er een burgerlijke procedure in beroep tegen de Woori Bank (ex-Hanvit Bank) om de terugbetaling te eisen van 30 miljoen Amerikaanse dollar. Dat bedrag werd volgens FLV Fund zonder haar akkoord als onderpand gegeven voor een lening opgenomen door Joo Chul Seo.

Ook werd tegen Seo en tegen de voormalige bestuurders van FLV Fund Korea een strafklacht ingediend. Zij waren het die de verpanding van het kapitaal van het Koreaanse fonds van FLV Fund goedkeurden zonder het akkoord van de Ieperse investeringsmaatschappij.

Nu is gebleken dat de tegenpartijen een ondertekend document hebben neergelegd waarmee ze willen aantonen dat FLV Fund de transactie in kwestie wel heeft goedgekeurd. Volgens FLV Fund is de handtekening op het document vervalst. Gezien de ernstige schade en met het oog op de volledige opheldering, besliste de maatschappij om zowel in België als in Zuid-Korea klacht tegen onbekenden in te dienen, luidde het maandag.