Arrestatiebevel na gijzelingsdrama Moskou

Print
Anderhalve week na de gewelddadige beëindiging van het gijzeldrama in Moskou heeft de Russische justitie een eerste arrestatiebevel uitgevaardigd. Zij zoekt een man uit het noorden van de Kaukasus die de Tsjetsjeense commando's heeft geholpen.
Justitie heeft twee anderen van haar verdachtenlijst geschrapt. De verdachte zou de gijzelnemers in het theater telefonisch op de hoogte hebben gehouden van de plannen van de politie. Dat meldde de openbare aanklager in Moskou dinsdag.

Bij de bestorming van het theater, waar de Tsjetsjenen ruim zevenhonderd mensen gijzelden, zijn alle 41 terroristen gedood, aldus justitie die berichten ontkende dat er twee waren ontsnapt. De autoriteiten zijn nog bezig met identificatie van de 22 mannen en negentien vrouwen.
In ziekenhuizen liggen nog 129 gegijzelden, onder wie drie kinderen en zes buitenlanders. Zes van hen verkeren in levensgevaar. De Russische autoriteiten gebruikten bij de bevrijding van het theater een gas, dat het leven van 120 gegijzelden kostte.

.

Nu in het nieuws