Tot 8 maanden voor heling van gestolen brillen

Print
De Antwerpse rechtbank heeft dinsdag 4 mannen veroordeeld tot straffen tot 8 maanden cel wegens heling van een partij gestolen brilmonturen met een waarde van 93.500 euro. De vier moeten samen ook een boete betalen van 6.900 euro. Aan de burgerlijke partij, een verzekeringsmaatschappij, werd een schadevergoeding toegekend van 61.900 euro.
Volgens het openbaar ministerie kwam minstens één van de beklaagden ook in aanmerking voor de diefstal van de brilmonturen. Het vorderde tegen die beklaagde dan ook 2 jaar effectieve gevangenisstraf. De rechtbank oordeelde echter dat uit het dossier niet voldoende kon blijken dat hij ook daadwerkelijk heeft deelgenomen aan die diefstal en veroordeelde de man tot 8 maanden effectief.

De feiten dateren van oktober 1999. Op 6 oktober werd een optieker in Turnhout gecontacteerd door een man die hem een partij brilmonturen wilde verkopen. Hij zou de volgende dag langskomen om de monturen te tonen. Omdat de optieker het zaakje niet vertrouwde, verwittigde hij de politie. Die stelde een observatie op en kon twee van de vier beklaagden inrekenen. De brilmonturen bleken inderdaad afkomstig te zijn van een diefstal met braak in mei 1999 bij een optieker in Lier.

.

Nu in het nieuws