Vermoedelijke moordenaar Marnixstraat opgenomen in ziekenhuis

Marco D., de 30-jarige man die ervan verdacht wordt zijn 26-jarige vriendin met enkele messteken om het leven te hebben gebracht in hun appartement aan de Marnixstraat, is na zijn aanhouding om 'medische redenen' opgenomen in het Stuivenbergziekenhuis. De man kon slechts "summier" worden verhoord over de feiten. Dat bevestigt Leen Nuyts, woordvoerster van het Antwerpse parket.

Belga

"Een combinatie van alcohol, een overdosis pillen en mogelijk ook drugs maakten een opname in het ziekenhuis noodzakelijk." Over het tijdstip van de moord kon nog geen uitsluitsel worden gegeven. Mogelijk brengt een autopsie meer duidelijkheid.

Vast staat wel dat Marco D. zaterdagmorgen omstreeks 05.40 uur door de politie werd opgepakt nadat een buurman de politie had verwittigd omdat hij tijdens een hoogoplopende ruzie tussen het koppel glasgerinkel had gehoord. De politie kwam ter plaatse en nam Marco D., in zwaar dronken toestand, mee 'ter ontnuchtering'. Wanneer en of hij terugkeerde naar het appartement en er zijn vriendin met een jachtmes vermoordde, blijft voorlopig nog een raadsel.

Nu in het nieuws