Flandria betaalt achterstallige schuld aan RSZ

De problemen bij de Antwerpse rederij Flandria zijn van de baan. Dat zegt Dominique Vaes, manager van de rederij, dinsdagmiddag. De schepen van Flandria werden enkele dagen geleden aan de ketting gelegd door de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). De RSZ liet bezwarend beslag leggen op de 13 schepen van de rederij totdat de schulden ingelost werden.

"Er was een tijdelijk probleem", geeft Vaes toe. "Maar we hebben onze schuld vandaag aangezuiverd, zodat dat probleem opgelost is." Ondertussen onderhandelt de manager met verschillende partijen, 'zowel de RSZ als anderen', om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen.

Door het bezwarend beslag mochten de Flandria-schepen enkel binnen de Antwerpse haven varen. "De drinkwatervoorziening en de huisvuilophaling van de schepen in de haven kwam niet in het gedrang", zegt Vaes.

De rederij Flandria heeft 13 schepen, vier rondvaartboten en negen schepen, die onder meer water rondbrengen naar de schepen, die in de Antwerpse haven aangemeerd liggen, of die het huisvuil van die schepen ophalen.

Nu in het nieuws