Geen Antwerps dialectfestival

Het Alpheusdal liep afgelopen zondag niet vol met liefhebbers van Antwerps zangtalent, zoals gepland was. Het Antwerpse dialectfestival

Giene Ziever

werd afgelast wegens een tegenvallende voorverkoop. Wie artiesten als Ed Kooyman toch aan het werk wil zien, zal van een andere gelegenheid gebruik moeten maken.

BR>

“De voorverkoop van de toegangskaarten was echt heel bedroevend”, zegt Paul D’Hollander, organisator van Giene Ziever. “Omdat die voorverkoop toch een waardemeter is voor de aanwezige interesse, besloten we om het hele festival dan maar af te gelasten. Spijtig, want ik was fier dat ik zo’n goede affiche met Antwerpse artiesten had samengesteld.”

De mensen die toch al een kaart gekocht hadden om

Herman Van Haeren

,

Cryx

of

Teen en Tander

aan het werk te zien, krijgen die terugbetaald. “De verkochte toegangskaarten worden natuurlijk vergoed”, aldus D’Hollander. “Gelukkig eiste geen enkele groep een schadeloosstelling zodat de financiële kater beperkt bleef.”

Steven Boers, zanger van de Antwerpse groepen

Cryx

en

Katastroof

, vond het spijtig dat het festival niet plaatsvond. “Mijn groep Cryx stond op de affiche van Giene Ziever. Het was een goede kans om iedereen ‘in het milieu’ tegelijk te ontmoeten.”

Affiches

Volgens de zanger was reclame het probleem. “Misschien zijn er wat te weinig affiches opgehangen. Daarbij komt dat het een erg uiteenlopend én moeilijk te bereiken publiek is.” Toch is hij overtuigd van het nut van een Antwerps festival. “Steeds meer mensen spreken een combinatie van het Algemeen Nederlands en een dialect. Die ‘tussentaal’ kan er op termijn voor zorgen dat ons dialect verloren gaat. Dat moeten we zeker vermijden.”

Nu in het nieuws