Sharon wil dat ook Iran wordt aangevallen

Niet alleen Irak moet worden aangevallen, maar ook Iran vormt een zo grote bedreiging dat een aanval gerechtvaardigd is. De Israëlische premier Ariel Sharon zegt dat dinsdag in een vraaggesprek met de Britse krant

Times of Londen

.

AP Ned

Zodra de aanval op Irak is afgerond, verdient Iran een plek bovenaan de prioriteitenlijst, aldus Sharon. Ook dat land doet volgens Sharon alles om massavernietigingswapens te verkrijgen. Volgens Sharon geeft Teheran verder raketten aan de Hezbollah-beweging in Libanon, steunt het radicale Palestijnse groeperingen en probeert het Arabische Israëliërs op te zetten tegen Israël.

"Het is een gevaar voor het Midden-Oosten, voor Israël en een gevaar voor Europa", zegt Sharon in het interview. "Iran steunt over de hele wereld het terrorisme."

Sharon sprak verder zijn steun uit voor een aanval op Irak, een "zeer gevaarlijk land met een gestoord regime". De Israëlische regering verloor afgelopen week haar meerderheid in het parlement. De 74-jarige Sharon stelt in de krant echter dat hij ervan uitgaat dat hij nog enkele jaren premier zal blijven. Als de kiezers hem niet langer willen, dan zal hij zich terugtrekken op zijn boerderij in de Negev, aldus Sharon.

Nu in het nieuws