Bommelder Brugs AZ Sint-Jan krijgt negen maanden cel met uitstel

Print
De correctionele rechtbank in Brugge heeft maandag de 38-jarige Bruggeling Jacques V.D. veroordeeld tot negen maanden cel met probatie-uitstel en een boete van 250 euro. De man belde op 10 september van dit jaar iets voor middernacht naar de redacties van VT4, TV1 en VTM met de melding dat er binnen de 24 uur een bom zou ontploffen in het Brugse OCMW-ziekenhuis AZ Sint-Jan. Eén van de redacteurs kon echter het GSM-nummer van de bommelder noteren. Nog dezelfde nacht werd de man ingerekend. Hij handelde uit wrok tegen het ziekenhuis.
Volgens de betichte liet hij zich in 1995 behandelen voor een rugkwetsuur. Maar de pijn bleef. Hij zou met zijn klachten tegen het ziekenhuis en de behandelende artsen van het kastje jaar de muur zijn gestuurd. In een ander ziekenhuis zou men nog vier extra letsels hebben ontdekt die in het AZ Sint-Jan niet waren gevonden. Daarop moest de man opnieuw een dure therapie volgen. Hij leeft nu van een vervangingsinkomen. De man vroeg opschorting van straf.
De rechtbank wees de vraag tot opschorting af omdat de man naast zijn valse bommelding ook nog doodsbedreigingen had geuit tegen enkele artsen. Hij moet zich als probatie-voorwaarde laten behandelen en zijn budget laten beheren door een derde.
Nu in het nieuws