Gentse spoorwegpolitie voert actie tegen krappe behuizing

Print
De Gentse spoorwegpolitie houdt maandagochtend een ludieke actie in het Sint-Pietersstation. De agenten willen de krappe behuizing aan de kaak stellen, die een adequate werking onmogelijk maakt.
"We hebben al diverse malen een betere behuizing geëist, maar totnogtoe zonder resultaat", zegt Erwin Dejaegher (VSOA). De Gentse spoorwegpolitie werkt met zo'n 20 man in een lokaal dat voor de integratie-operatie (in '99) nog niet half zoveel mensen huisvestte. "We zitten zeer benepen. Terwijl je een illegaal zit te ondervragen, kan er iemand binnenvallen die een diefstal wil melden. Deontologisch is het allemaal niet", zucht Dejaegher.

De actie van de Gentse spoorgwegpolitie die gesteund wordt door het gemeenschappelijk vakbondsfront, startte om 7.00 uur en duurt tot 9.00 uur. "We willen de reizigers in geen geval ophouden", benadrukt Dejaegher. Om te protesteren tegen de slechte huisvesting heeft de spoorgwegpolitie in de centrale hal van het Gentse Sint-Pietersstation een bureau geplaatst.
Ook in andere stations beschikt de spoorgwegpolitie niet over voldoende ruimte, luidt het. Dejaegher verwijst naar Leuven en Brussel-zuid. Verdere acties zijn niet uitgesloten.
Nu in het nieuws