Politie VS zoekt man in verband met sluipschuttermoorden

De Amerikaanse politie heeft in verband met de sluipschuttermoorden een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een 42-jarige man. De man, John Allen Muhammad, is volgens de politie gewapend en gevaarlijk en wordt gezocht op verdenking van overtreding van de wapenwet.

AP Ned

Dat de man wordt gezocht, betekent niet dat hij van betrokkenheid van de moorden wordt verdacht. Muhammad, ook bekend als John Allen Williams, zou over informatie beschikken met betrekking tot de moorden. Een vertegenwoordiger van de overheid in Washington zei dat wordt gezocht naar twee personen, van wie er een in het verleden iets te maken had met Fort Lewis, een legerbasis in Washington die is gespecialiseerd in het trainen van sluipschutters.

De politie richtte zich ook direct tot de sluipschutter, die sinds 2 oktober in de omgeving van Washington tien mensen heeft doodgeschoten en twee mensen ernstig heeft verwond. Hij zei: "Laten we rechtstreeks praten. We hebben een antwoord voor u over uw optie. We zitten erop te wachten dat u contact met ons opneemt".