Tour wel door Herentals, niet door Nieuwkerken van Tom Steels

BRUSSEL -

Jean-François Pescheux, sportief directeur van de Tour de France, bracht maandag een werkbezoek aan Herentals en Sint-Niklaas. Hij besliste dat in de tweede touretappe het peloton geen ommetje zal maken langs Nieuwkerken, de woonplaats van Tom Steels. Herentals wordt in de derde rit wel aangedaan.

BR>

In Herentals werd Pescheux opgewacht door burgemeester Peeters en Rik Van Looy. Nadat de burgemeester hem verzekerd had dat alle obstakels verwijderd zouden worden, gaf Pescheux zijn fiat om op 8 juli tijdens de derde rit de ring rond de stad met de Tourkaravaan te verlaten om door het centrum te kunnen rijden.

De mensen van Sint-Niklaas hadden minder geluk. Burgemeester Freddy Willockx wilde graag dat de Tour tijdens de tweede rit op 7 juli van het geplande traject tussen Sint-Gillis en Vrasene zou afwijken om door de woonplaats van Tom Steels in Nieuwkerken te rijden, maar daar ging Pescheux niet op in.

"We moeten dan een ommetje van vijf kilometer maken en de wegen zijn daar, in volle finale op minder dan 20 km van Antwerpen, te smal", aldus Pescheux.

Nu in het nieuws