Davenport pleit voor meer dopingcontroles

De Amerikaanse tennisspeelster Lindsay Davenport, voormalig nummer één van de wereld, heeft bij het internationale toernooi in Filderstadt gepleit voor aanzienlijk meer dopingcontroles in haar sport. "Dit moet gebeuren voor doping een groot probleem is", verklaarde zij vrijdag.

Belga

"Ik ben groot voorstander van dopingcontroles tijdens toernooien, maar ook buiten de competities. Doping dient ernstig te worden beteugeld. Daarom ben ik voor meer controles en verbetering van het systeem." Davenport vulde aan dat zij, afgezien van de US Open in New York, gedurende veertien maanden slechts eenmaal is getest op doping. "Ik nam acht maanden niet aan wedstrijden deel (door een blessure). Dat is precies de periode waarin spelers en speelsters moeten worden getest. Ik had van alles kunnen gebruiken, niemand zou er weet van hebben."

Davenport was de nummer zoveel uit het toptennis die gewag maakte van doping in tennis. De Fransman Nicolas Escudé verklaarde in juni dat dopingvrij toptennis een utopie is. John Mendoza van het Australische antidopingbureau ASDA, zei dat het vrouwentennis sterk afhankelijk is van doping. De Spanjaard Sergi Bruguera stelde eveneens dat er veel geregelder controles moeten zijn en dat de resultaten publiek worden. "Ik begrijp niets van de huidige politiek der geheimhouding in het tennis", aldus Bruguera.