Een barbecuer aan huis

Een barbecueparty in de tuin met een boel vrienden is best leuk, maar al de voorbereidingen die met zo'n feestje gepaard gaan zijn iets minder aangenaam. Laat iemand in jouw plaats groenten schoonmaken en achter het vuur staan, en je kan gezellig zelf mee aanschuiven.

BR>

Zo'n barbecuer kan je onder meer bestellen bij Culinaire Slagerij Goeminne in Mortsel. "Onze barbecueservice kent meer en meer succes", zegt Sandy Goeminne. "Het is natuurlijk ook leuk voor de gastvrouwen en -heren om zelf mee te kunnen tafelen en niet de hele tijd achter het vuur te hoeven staan. Want zo'n barbecue moet je wel in de gaten houden, anders bakt je vlees aan. Als iemand anders voor jou alles doet, kan je tenminste zelf meegenieten en is het dubbel zo leuk."

"Mensen kunnen bij ons verschillende formules bestellen waarin dan het vlees, de groenten, de sauzen en de bediening inbegrepen zijn. Indien gewenst dekken wij ook de tafel en komt er een kelner mee om de drank te serveren. En als de mensen dat willen, nemen we zelfs de vuile afwas terug mee. Als dat geen luxe is: een feestje organiseren en 's avonds niet achterblijven met alle rommel."

En de prijs, die valt nogal mee. "Het hangt natuurlijk af van wat de mensen willen, maar een basispakket met groenten, vier soorten vlees, sausjes en bediening, bieden we al vanaf 13,63 euro per persoon. Voor het bestek en het bord komt daar, afwassen inbegrepen, nog eens 50 cent per bord bij."

Info: Culinaire Slagerij E. Goeminne, Guido Gezellelaan 5, Mortsel, 03-449.96.25.