Title TK

Print
Negen jaar na de kanonskogel die Last Splash heette, komen de zusjes Deal eindelijk weer om de hoek piepen. Ze doen dat met een spiksplinternieuwe groep in de rug en een euh... - wat ons betreft - baard in keel.
BR>  Want waar wij in een ver verleden nog zonder fout door de knieën gingen voor het hese annex zwoele stemgeluid van de toenmalig Pixies-bassiste, bezorgt diezelfde Kim Deal ons tegenwoordig een geïrriteerde buis van Eustachius met haar rauwe, pod doorrookte stem. Of ligt het misschien aan Steve Albini's minimale knoppenwerk, grotendeels geïnspireerd op Kims welgemeende fuck you richting de heersende trend van vervormde gitaren en luide vocalen?

Title TK klinkt dan ook verrassend ingetogen. Neem bv. single Off You, dat even goed 'Los zand' had kunnen heten wegens zijn vervelende en grillige karakter. Put On a Side klinkt dan weer net als een kwart dozijn andere niemendalletjes enkel aanvaardbaar in de stonede hoofden van de Deal twins. Uitsluitend Huffer en Forced To Drive leveren nog een bewijs van bekwaamheid. Kortom, sympathiek geklungel.

5/10
Nu in het nieuws