Italië in De Wilde Zee

AUBERGINES In het hart van De Wilde Zee, Antwerpens meest trendy buurt met winkelwandelstraten, bevindt zich Il Pastaiolo. De traiteurzaak is een vaste waarde voor wie houdt van de Italiaanse keuken. En dan gaat het niet enkel om de obligate pizza, spaghetti bolognese of ossobuco. Vooral op zaterdag, met de toeloop van winkelende stadsbezoekers, kan het er bijzonder druk zijn.
BR>
Als er naast Spanje een zuiderse keuken goed vertegenwoordigd is in Antwerpen,dan is het wel de Italiaanse. De stad kent een grote verscheidenheid aan restaurants en traiteurzaken. Zo’n negen jaar geleden kwam het echtpaar Nicola Lufrano en Claudia Genovese naar Antwerpen om Il Pastaiolo op te starten.

Het zenuwcentrum van de winkel is de kraaknette, open keuken achteraan. Een handvol koks maakt er gerechten klaar onder het toeziend oog van de klanten. De pasta’s worden vers bereid en het uitgebreide aanbod bevat allerlei suggesties, van antipasti tot dolci. Ook een groot assortiment wijnen, olijfoliën en balsamico-azijn is verkrijgbaar. Il Pastaiolo is niet bepaald goedkoop, maar de kwaliteit van de producten maakt veel goed. Op de lange toog vooraan staan de bereide gerechten uitgestald.

Een greep uit de kaart, die de gerechten in het Italiaans met Nederlandse vertaling vermeldt. De klassieke lasagne, cannelloni en pizza ontbreken niet, maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals involtini di salmone of rauwe, verse zalm met gemarineerde groenten (16,11 euro), amatricia of pikante saus met spek (9,92 euro), pansotti con spinaci e ricotta of ravioli met spinazie en ricottakaas (14,78 euro), minestrone Genovese of goed gevulde groentesoep (4,96 euro).

Bij de specialiteiten van het huis spreken onder meer de scaloppine con funghi porcini of kalflapjes met boschampignons (34,71 euro), vongole veraci of verse palourdes met tomaten (22,31 euro) en filetti di pollo al limone of kipfilet in citroensaus (21,07 euro) tot de verbeelding.

Il Pastaiolo, Wiegstraat 18, Antwerpen (03- 233.86.31, www.ilpastaiolo.be). Gesloten op zondag en maandag. Open van 10 tot 19u.

.

Nu in het nieuws