Gedrag van de baas bepaalt integriteit werknemer

Print
Of een werknemer bedrijfsspullen steelt of afspraken schendt, hangt grotendeels af van zijn baas. Een slecht voorbeeld doet slecht volgen, zo blijkt uit onderzoek van KPMG en de Erasmus Universiteit dat woensdag bekend is gemaakt.
BR>
Leidinggevenden die werkafspraken niet nakomen, blijken de meeste navolging van de medewerkers te krijgen. Ruim een kwart van de ondervraagde werknemers (27 procent) zegt afspraken niet na te komen omdat de eigen leidinggevende dat ook niet doet. Personeel misbruikt om dezelfde reden ook bedrijfsmiddelen (25 procent), pest collega's (25 procent), pleegt interne fraude (23 procent) of lekt vertrouwelijke informatie (21 procent).

Minder voorkomende navolgingen zijn het niet-uitvoeren van taken in ruil voor geld of gunsten van anderen (18 procent), het ten onrechte bevoordelen van vrienden en familie (16 procent), diefstal van bedrijfsmiddelen (15 procent), misbruik van voorkennis (12 procent) en seksuele intimidatie (11 procent).

Sommige werknemers blijken overigens sowieso misbruik te maken van het kopieerapparaat, internet en wachtwoorden. Deze zaken worden nauwelijks beïnvloed door het voorbeeldgedrag van hun leidinggevende. Uit het onderzoek blijkt ook dat maar één op de drie Nederlandse leidinggevenden openstaat voor kritiek. Daarnaast spreekt slechts de helft van de leidinggevenden hun medewerkers aan op niet-integer gedrag.

.

Nu in het nieuws