Diefstal Lam Gods stof voor tv-serie?

Print
D&D-Productions wil een televisieserie draaien over de diefstal van het Lam Gods-paneel in de Gentse Sint-Baafskathedraal. Als scenarist wordt aan auteur Paul Koeck gedacht. «Ik ben gevraagd om het verhaal te herschrijven, maar ik heb nog geen knopen doorgehakt. Eerst wil ik het dossier eens goed bekijken. Als ik affiniteit met de stof voel, doe ik het misschien.»
BR>
De afgelopen weken kreeg het Lam Gods heel wat aandacht. Oorzaak was een mysterieuze aankondiging op het internet dat de bergplaats van 'De rechtvaardige rechters' bijna zeventig jaar na de diefstal binnenkort onthuld wordt.

«Ik ben net terug uit Spanje, en weet niets van de hele heisa,» zegt Paul Koeck. «Of de televisieserie er komt, hangt voor een stuk af van de afloop. Maar ik weet nog niet of ik ze zal schrijven. Ik ben momenteel druk bezig aan een roman. En ik wil wel hard werken, maar te veel is te veel.»

Koeck herschreef eerder al Gerard Walschaps 'Ons geluk' en Aster Berkhofs 'Veel geluk professor' voor het productiehuis. De tv-serie zou het Lam Gods volgen van bij het schilderen door de gebroeders Van Eyck tot de onopgehelderde diefstal.

.

Nu in het nieuws