Uitgeverij Averbode stoot fictie-jeugdliteratuur af

Print
De uitgeverij van Averbode heeft beslist zich inzake kinder- en jeugdliteratuur te gaan concentreren op educatieve uitgaven en louter fictieve werken af te stoten. Een twaalftal jeugdauteurs hebben hierop beslist over te stappen naar het Davidsfonds. Het gaat onder meer om Henri Vandaele, Paul Custermans, Roger Schoemans en Willy Schuysmans.
BR>
"We willen ons inzake het uitgeven van jeugdboeken gaan toespitsen op onze kernactiviteit, met name het educatieve. Voor tijdschriften was dit al het geval. Verhalende boeken kunnen nog wel voor zover ze een boodschap en educatieve meerwaarde hebben en op die manier bruikbaar zijn in een schoolse of andere educatieve omgeving. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan een verhaal over de integratie van allochtonen", aldus Roland Biemans, gedelegeerd bestuurder van de uitgeverij van Averbode.

Norbert Vranckx, die zich binnen de uitgeverij van Averbode al meer dan 27 jaar bezighield met fictie-jeugdliteratuur, bevestigt dat hij dinsdagavond namens de betrokken auteurs een overeenkomst bereikte over de overstap naar het Davidsfonds. Naast het dozijn auteurs gaat hij ook zelf aan de slag bij deze Leuvense uitgeverij.

.

Nu in het nieuws