Autoverkoop raakt maar niet uit diep dal

Print
De verkoop van nieuwe wagens blijft achteruitgaan. Zowel bedrijven als privé-personen moeten door de tegenvallende economie de aankoop van een nieuw bedrijfsvoertuig of een nieuwe personenwagen op de lange baan schuiven. Dat blijkt uit cijfers van Febiac, de vereniging van autoconstructeurs.
BR>
Enkel op het vlak van de personenwagens mag de maand september lichtjes positief genoemd worden. De cijfers liggen 3,5 pct hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Toch maakt dat het totaalverlies tegenover vorig jaar niet goed. Toen werden in de eerste negen maanden van het jaar 1,9 pct meer nieuwe wagens verkocht. Deze achterstand zal volgens Febiac wellicht niet meer goedgemaakt worden.

Maar de tegenvallende economie is zoals verwacht vooral te voelen bij de bedrijfsvoertuigen. Het aantal bestelwagens daalde in september opnieuw met 5 pct tegenover september 2001. Vrachtwagens tot 16 ton kunnen het verlies nog beperken tot 0,8 pct, maar hun zwaardere collega's van meer dan 16 ton zakken opnieuw weg met 17,1 pct in vergelijking met september vorig jaar. Het spreekt voor zich dat ook de gecumuleerde cijfers voor de eerste negen maanden van 2002 sterk tegenvallen, met verliezen tussen 13 en 23 pct.

.

Nu in het nieuws