Autoverkoop raakt maar niet uit diep dal

De verkoop van nieuwe wagens blijft achteruitgaan. Zowel bedrijven als privé-personen moeten door de tegenvallende economie de aankoop van een nieuw bedrijfsvoertuig of een nieuwe personenwagen op de lange baan schuiven.

Dat blijkt uit cijfers van Febiac, de vereniging van autoconstructeurs. "De zwakke cijfers duiden niet enkel op gebrek aan vertrouwen bij de consumenten, maar ook de bedrijven moeten de vernieuwing van hun voertuigpark afremmen of expansieplannen opzijschuiven", stelt Febiac vast.

Enkel op het vlak van de personenwagens mag de maand september lichtjes positief genoemd worden. De cijfers liggen 3,5 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Toch maakt dat het totaalverlies tegenover vorig jaar niet goed.

Maar de tegenvallende economie is zoals verwacht vooral te voelen bij de bedrijfsvoertuigen. Het aantal bestelwagens daalde in september opnieuw met 5 procent tegenover september 2001.

Het enige segment dat het dit jaar wel goed doet, zijn de motorfietsen. In september werden er 18,7 procent meer verkocht dan vorig jaar in dezelfde maand.

Nu in het nieuws