Israëlische leger aast opnieuw op kantoren Yasser Arafat

Het Israëlische leger heeft woensdag sommige plaatsen in de buurt van het hoofdkwartier van de Palestijnse leider Yasser Arafat in Ramallah bezet. Drie dagen na de vorige belegering, die tien dagen duurde, zijn opnieuw drie zijden van het gebouwencomplex omsingeld.

Onder meer het ministerie van Cultuur, dat op ongeveer 100 meter van Arafats kantoor ligt, wordt belaagd. Verschillende pantservoertuigen blokkeren de invalswegen naar het gebouw.

Israël heeft woensdag de oproep van de Britse premier Tony Blair om voor het einde van het jaar opnieuw te onderhandelen over een Palestijnse staat weggewuifd. Israël kan zich niet vinden in het feit dat Blair gezegd heeft dat zowel Irak als Israël de VN-resoluties moeten toepassen. "Deze vergelijking is onbelangrijk, want Israël volgt de resoluties van de VN", zo verwoordde de Israëlische minister zonder portefeuille, Dan Meridor, het.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Shimon Peres, noemt de beweringen van Groot-Brittannië binnenlandse overwegingen.

Nu in het nieuws