Hiddink ontving dreigbrief met twee kogels

De dreigbrief die PSV-coach Guus Hiddink half augustus ontving, bevatte twee kogels en een angstaanjagende tekst. Dat heeft de voetbaltrainer in een interview met de Engelse krant London Evening Standard laten weten. Eerder zwegen zowel Hiddink als het bestuur van PSV over de inhoud van de dreigbrief.

Belga

"Er zaten twee kogels in", vertelde de voormalige bondscoach van Nederland en Zuid-Korea aan de Engelse journalist. "Als ik even goed zou presteren met PSV als met Zuid-Korea op het WK, zou ik worden doodgeschoten. Een kogel was voor de Nederlandse competitie en een kogel was voor de Champions League."

Hiddink was zeer geschokt door de brief, zo gaf hij toe in de Engelse krant. "Het zag er allemaal misschien niet zo serieus uit, maar ik heb het wel heel serieus opgevat. Het was een heel moeilijke tijd voor mij. Even heb ik zelfs met de gedachte gespeeld om me terug te trekken uit de voetballerij en me in Madrid te vestigen."

PSV-woordvoerder Pedro Salazar bevestigde dinsdag in Eindhoven dat Hiddink op maandag een interview aan de Engelse krant had gegeven. "Ik ben er zelf niet bij geweest, maar wat Hiddink zegt over de inhoud van die dreigbrief klopt. Ik was er zelf bij toen we het poststuk openden."

Hiddink is na Frank Rijkaard (destijds Sparta) en Bert van Marwijk (Feyenoord) de derde trainer in het Nederlandse profvoetbal die dit jaar een kogelbrief heeft ontvangen. KNVB-directeur Kesler werd op dezelfde manier bedreigd. Na de aangifte bij de Eindhovense politie heeft PSV er niets meer van gehoord. "Dat hoeft geen slecht teken te zijn", legde Salazar uit. "De politie werkt in dit soort zaken liever in stilte."