De Belgen in het buitenland

- DUITSLAND: Kaiserslautern speelt gelijk, Goor scoort

Belga

Kaiserslautern heeft zijn tweede punt gepakt in het Gerets-tijdperk na een doelpuntenloze thuiswedstrijd tegen München 1860. De ploeg is nog steeds hekkensluiter in de Bundesliga.

Bart Goor daarentegen gaat het een stuk beter af. De aanvoerder van de Rode Duivels was een van de betere spelers op het veld en wist dat in de 52e minuut ook te vertalen in een doelpunt. Het was het tweede voor Hertha Berlijn, dat met 2-0 won van Hamburg.

- ENGELAND: Vaesen verliest, Blondel speelt niet

Nico Vaesen, titularis bij Birmingham, speelde zaterdag een volledige wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat zijn club van Middelsbrough verloor met 1-0. Jonathan Blondel maakt nog steeds geen deel uit van de kern bij Tottenham, die helemaal naar Manchester (Utd) gereisd was om er met een 1-0 nederlaag van terug te keren.

In de tweede klasse werd Millwall, de ploeg van Christophe Kinet, succesvol onderuit gehaald door Walsall. Het werd 0-3. Kinet werd in de 53e minuut om tactische redenen vervangen.

- ITALIE: Hattrick voor Luis Oliveira.

Luis Oliveira heeft voor zijn ploeg Catania in de Italiaanse tweede klasse een 3-1 achterstand op het veld van Messina omgebogen in een 3-3 gelijkspel. Hij scoorde zijn tweede en derde van de avond respectievelijk in de 74e en de 82e minuut.

- FRANKRIJK: Deflandre verliest, Van Buyten wint, Wuillot op bank

Olympique Lyonnais is met 1-3 verslagen door AS Monaco in een bikkelharde partij voetbal. Scheidsrechter Sars trok in 90 minuten maar liefst 4 gele en 4 rode kaarten. Eric Deflandre was titularis bij Lyon en werd in de 71e minuut vervangen ten gunste van een aanvaller, Tony Vairelles. Philippe Léonard was aan de kant van de Monegasken geschorst.

Daniel Van Buyten was titularis en maakte de 90 minuten vol bij Olympique Marseille dat in Le Havre ging winnen met 1-3.

Laurent Wuillot (Ajaccio) heeft een volledige wedstrijd van op de bank moeten toekijken hoe zijn ploeg in eigen huis verloor van Sochaux.

- NEDERLAND: Thomas Buffel scoort weer

Thomas Buffel heeft opnieuw gescoord voor rekening van Feyenoord, dat met 2-0 wist te winnen van Graafschap. Buffel speelde de hele wedstrijd en begint daardoor alsmaar harder te kloppen op de poorten van de Rode Duivels. Aimé Anthuenis heeft al laten weten dat hij meer en meer onder de indruk raakt van zijn prestaties.

Geert De Vlieger en Chris Janssens (Willem II) speelden gelijk tegen NAC Breda, beide ploegen scoorden tweemaal en beide Belgen speelden 90 minuten. De Vlieger was kansloos tegen een penalty van Hesp.