"Moord op Saddam goedkoper dan oorlog"

Print
Witte Huis-woordvoerder Ari Fleischer heeft dinsdag in antwoord op vragen van journalisten toegegeven dat de Amerikaanse regering er niet rouwig om zou zijn als de Iraakse leider Saddam Hussein wordt vermoord of in ballingschap gaat.
BR>
Fleischer reageerde op vragen over een schatting van de begrotingscommissie van het Congres, dat een totale oorlog met Irak de Amerikaanse belastingbetaler zeker 9 miljard dollar per maand zou kosten. "Ik kan alleen maar zeggen dat de kosten van een enkele reis aanzienlijk minder zouden zijn", aldus Fleischer. "En de kosten van een kogel, als het Iraakse volk dat zelf zou willen doen, nog aanzienlijk minder." Hij benadrukte dat een verandering van regime in Irak het doel van het Amerikaanse beleid is, "in wat voor vorm dan ook".

Fleischer liet zich niet eerder zo ondiplomatiek uit over de opties die de regering-Bush met betrekking tot Irak heeft. "Er zijn veel opties waarvan de president hoopt dat de wereld en de bevolking van Irak ze zullen kiezen om die dreiging kwijt te raken", aldus Bush' woordvoerder. "Het Irakese volk en het Irakese leger kunnen ook helpen deze kwestie op te lossen."

.

Nu in het nieuws