Spelers van KV Mechelen hervatten trainingen

Er wordt vanaf vandaag/dinsdag weer getraind op KV Mechelen. Dat liet de spelersgroep van de eersteklasser dinsdag weten via een communiqué aan persagentschap Belga. De spelers benadrukken wel dat de problemen betreffende het naleven van de contractuele verplichtingen tegenover de spelers nog niet van de baan zijn, maar ze willen hun vak professioneel uitoefenen en in optimale conditie de competitie verder afwerken.

Belga

Vorige week werd slechts één dag in groep getraind, om de partij op Sint-Truiden (5-1 verlies) voor te bereiden, maandag werd ook niet getraind. Dinsdag krijgt trainer Stephane Demol zijn jongens echter weer voor zich. Oorzaak van de spelersstaking zijn de financiële problemen van de club. De spelers sommen ze nog eens op in hun communiqué: de lonen van augustus zijn nog niet betaald en er is ook geen enkele garantie gegeven wanneer dat wel zou kunnen; de groepsverzekeringspremies zijn niet meer betaald sinds april 2002; de tekengelden zijn nog niet betaald (voor sommige spelers is dit het geval voor verschillende seizoenen); de contracten van verschillende spelers zijn nog steeds niet ondertekend door de voorzitter of het bestuur; er is onvoldoende trainingskledij (er zijn geen lange trainingsbroeken, geen regenvestjes,...).

De spelersgroep verzond vorige week woensdag een ingebrekestelling naar de club en zullen eind deze week ook een ingebrekestelling bij de Belgische Voetbalbond neerleggen.