Oud-premier Major had verhouding met Edwina Currie

De Britse oud-premier John Major had tussen 1984 en 1988 een buitenechtelijke verhouding met collega-minister Edwina Currie. Dat blijkt uit het dagboek van Currie waaruit de Britse krant The Times zaterdag citeert.

Belga

Major (59) heeft toegegeven dat hij zijn vrouw Norma, met wie hij in 1970 trouwde, bedroog. "Zij weet al vele jaren van deze zaak en heeft mij allang vergeven. Het is de enige gebeurtenis in mijn leven waarover ik mij diep schaam", staat in een verklaring die hij zaterdag heeft gepubliceerd.

Currie, van 1986 tot 1988 minister van Volksgezondheid onder de regering van Margaret Thatcher, schrijft in haar dagboek dat ze gedurende vier jaar de maitresse was van Major. De relatie bekoelde toen Major snel steeg in de rangen van de Conservatieve Partij.

Major volgde in 1990 Margaret Thatcher op als premier en leider van de Conservatieve partij. Hij bleef aan de macht tot 1997, toen hij een verkiezingsnederlaag leed tegen Tony Blair. Major pleitte voor meer waardering voor traditionele waarden als huwelijk en gezin.