Missie De Winne live te zien in het Planetarium Brussel

Eenieder wie dat wil, kan in het Planetarium te Brussel rechtstreeks de hoogtepunten van de Odissea-missie van Frank De Winne volgen, zo heeft het kabinet van minister van Wetenschapsbeleid Charles Picqué meegedeeld.

Belga

De vlucht van De Winne van 28 oktober tot 7 november leidt tot het opzetten van talrijke evenementen in België. Eén van de meest in het oog springende initiatieven vindt in het Planetarium op de Heizel in Brussel plaats. Iedereen daar kan gratis de belangrijkste momenten van de missie live volgen: lancering, koppeling van de Sojoez aan het Internationaal Ruimtestation, het leven aan boord, alsmede de landing. Bovendien zal het publiek op andere manieren kennis kunnen maken met alle andere aspecten van de missie. Na afloop krijgt eenieder een "getuigschrift van astronaut", dat een gratis toegangskaartje is voor het nabijgelegen Kinepolis. Dit pakt uit met de première voor België in de IMAX-zaal van de film "Space Station", een film over het Internationaal Ruimtestation, gemaakt door de NASA en met commentaar van Tom Cruise.

Kinepolis vertoont de film tijdens de missie dagelijks om 14.00, 16.00 en 18.30 uur. De federale overheid heeft 5.000 gratis tickets voorzien.