Recette van Sporting Charleroi in beslag genomen na Charleroi-Genk

Sporting Charleroi zag zaterdagavond bewarend beslag gelegd op de recette van zijn competitiepartij thuis tegen landskampioen Racing Genk. De actie vond plaats op vraag van spelersmakelaar Bruno Heiderscheid, die nog steeds -volgens een overeenkomst tussen hem en de club- een bedrag van 446.208 euro eist voor de overgang van Bertin Tokene naar het Franse Grenoble. Het bestaan van dergelijke afspraak wordt echter door Charleroi betwist.

Belga

Bruno Heiderscheid vroeg onlangs aan het gerecht om de vereffening van de Waalse club uit te spreken. Het dossier werd begin september op de rol gezet door het Brusselse gerecht. Met het bewarend beslag is een nieuw hoofdstuk aangevat in de twist tussen beide partijen.

In de maand augustus had Heiderscheid ook al tijdelijk een keer bewarend beslag laten leggen op de rekeningen van de club ten bedrage van de 446.208 euro. Enkele dagen later werd dat beslag echter ongedaan gemaakt door de rechtbank van eerste aanleg, die de vraag van de makelaar onontvankelijk verklaarde omdat Heiderscheid niet was ingeschreven in het handelsregister van ons land.

Secretaris-generaal Pierre-Yves Hendrickx van Sporting Charleroi bevestigde zaterdagavond de inbeslagname, maar herhaalde in een communiqué het volledige vertrouwen van de club in het gerecht. Hij kondigde aan dat er zeker protest zal aangetekend worden. Sporting Charleroi "zal alle mogelijke gerechtelijke stappen ondernemen in deze affaire", aldus het persbericht.