Booischot: 2 aanhoudingen kindermoord

De vrouw die maandagavond omstreeks 21u. in Booischot, bij Heist-op-den-Berg, beviel van een meisje dat even later overleed, is dinsdag door de Mechelse onderzoeksrechter aangehouden. Haar partner, een kinesist met een praktijk, werd maandagavond al aangehouden.

Belga

Het koppel wordt officieel verdacht van kindermoord. Het parket van Mechelen benadrukt echter dat beiden beweren niet geweten te hebben dat de 22-jarige vrouw zwanger was. Dat zei woordvoerder Frank Vennekens van het Mechelse parket. Maandagavond ging de vrouw naar het toilet en beviel daar plots van een, zo staat vandaag vast, levensvatbaar kind. Haar partner verwittigde de dokter, maar toen die ter plaatse was, was de boorling al dood. De autopsie op het lichaam van het meisje kon geen uitsluitsel brengen over de doodsoorzaak. Het verdere onderzoek moet dat uitwijzen.

Er werd vernomen dat de speurders zullen nagaan of er een verband bestaat tussen de praktijk van de man als paramedicus en het feit dat het koppel beweert niet op de hoogte te zijn geweest van de zwangerschap.